Hekwerken
Volgens de arbeidshygiënische strategie (een hiërarchisch stelsel van beheersmaatregelen voor risico’s) zijn er, als er op hoogte gewerkt wordt, de volgende niveaus van beveiliging mogelijk:

- Het aanpassen van de werkplek moet bij voorkeur door bijvoorbeeld vaste balustrades of leuningen gedaan worden.

- Er dienen tijdelijke voorzieningen worden getroffen, zoals steigers of verplaatsbare dakrandbeveiliging.

- Tijdens een bouwproject moeten er zo snel mogelijk vaste trappen geplaatst worden.

- Pas wanneer de voorgaande collectieve voorzieningen niet mogelijk blijken, dan mag er gewerkt worden met individuele voorzieningen zoals de Scope Multi Lijnsystemen en ankerpunten.

Hütter Veiligheid heeft naast het Scope Multi lijnsysteem en ankerpunt ook een hekwerk ontwikkeld en in zijn assortiment opgenomen.
Het Scope Multi hekwerk is breed inzetbaar en kan toegpast worden op alle dakconstructies. De staanders kunnen permanent bevestigd worden in een 70 of 90 of graden hoek, maar kunnen ook inklaapbaar worden gebruikt. Als contragewicht kunnen twee soorten betontegels gebruikt worden, dit is afhankelijk van het gewenste type hekwerk.
Het hekwerk wordt veel toegepast als complete dakrandbeveiliging, maar ook bij kooiladders en daktoegangen wordt het hekwerk veelvuldig gebruikt. Het is derhalve ook leverbaar in secties van 2, 3 en 4 meter.
Met Hütter Veiligheid kiest u voor een betrouwbare partner voor valbeveiliging en persoonlijke beschermingsartikelen.

Meer weten?
Heeft u vragen of interesse in één van onze producten en/of diensten? Onze verkoopafdeling helpt u graag verder, zij zijn te bereiken op...