Ongelukken door vallen


Nog steeds zijn er elk jaar een behoorlijk aantal dodelijke ongevallen en duizenden ongelukken met (beperkte) fysieke schade als gevolg van vallen van hoogte. Kortstondige werkzaamheden vormen daarbij het grootste probleem. Gebruikers hebben meestal jarenlange ervaring, zijn gewend aan werken op hoogte en herkennen of onderkennen de valrisico’s niet goed genoeg. Daarnaast zijn er ook nog veel situaties waar geen ankerpunten of systemen aanwezig zijn om zich aan te kunnen verankeren.


Gebouweigenaar, werkgever of werknemer, ze hebben er allemaal belang bij dat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Jurisprudentie leert dat je rechter altijd kijkt of alle betrokken partijen aan hun zorgplicht hebben voldaan.


Ondanks dat de zorgplicht in de praktijk niet altijd even gemakkelijk is te realiseren, wordt deze wel beoordeeld. Het geheel of gedeelte ontbreken ervan is vaak de reden voor opgelegde boetes of het betalen van geleden schade. Ook zijn de kosten van schadeafwikkeling bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid zeer hoog. Kortom het voorkomen van een val verdient alle prioriteit.

 

Met Hütter Veiligheid kiest u voor een betrouwbare partner voor valbeveiliging en persoonlijke beschermingsartikelen.

Meer weten?
Heeft u vragen of interesse in één van onze producten en/of diensten? Onze verkoopafdeling helpt u graag verder, zij zijn te bereiken op...