Introductie Hütter ValbeveiligingDe Hütter Veiligheid organisatie heeft zich altijd bezig gehouden met speciale toepassingen op het gebied van persoonlijke bescherming, met als uitgangspunt deskundig advies, levering, begeleiding en nazorg. Circa 15 jaar geleden werden producten voor valbescherming en systemen geleverd. Valbescherming, van risico naar oplossing, paste uitstekend in ons concept.

Sinds die tijd hebben wij honderden dak risico inventarisaties uitgevoerd, ankerpunten, lijnsystemen, hekwerken, kooiladders etc. geleverd en geïnstalleerd. Thans maakt de projectafdeling valbeveiliging dagelijks offertes, geeft adviezen en coördineert de planning voor de installatie. De installatiewerkzaamheden worden in eigen beheer of afhankelijk van het project samen met partners deskundig uitgevoerd en er is grote ervaring in de loop van de tijd opgedaan. In 2007 startte Hütter Veiligheid met de ontwikkeling en productie van een eigen lijn valbescherming producten. Producten ontwikkeld voor de praktijk en vanuit de praktijk. 

Een goed voorbeeld hiervan is de Bodyguard (enkel ankerpunt), waarvan er inmiddels al zeer veel zijn geleverd en geplaatst. Nieuw is de Scope Multi, die in juni 2009 op de markt is gebracht. Het is een product met bijzondere eigenschappen, waarvoor ook patent is aangevraagd. De naam Multi is gekozen, omdat de Scope Multi, zowel als een ankerpaal voor lijnsystemen en als  enkelvoudig ankerpunt kan worden ingezet, gebaseerd op de Scope grondplaat. 

Onze producten voor valbeveiliging voldoen aan de Europese richtlijn 89/686 (PBM richtlijn) en relevante normen, zoals de NEN EN 795. De installatie van de ankerpunten en systemen op de daken geschiedt volgens een kwaliteitssysteem, dat wij in de loop van de jaren hiervoor hebben ontwikkeld. Een geruststellende gedachte, dat de installatie gedegen en met veel ervaring wordt uitgevoerd en voldoet aan de normen voor product en bevestiging. 

Op  dit moment is er een bijzondere ankerpaal voor een lijnsysteem in ontwikkeling. Ook hiervoor is het uitgangspunt, dat naast de techniek en veiligheid, dat de prijs zeer economisch moet zijn en de installatie eenvoudig en efficiënt! 

Hoe ziet de toekomst er uit? Er zijn nog zeer veel daken te valbeveiligen. Hütter Veiligheid stelt zich tot doel, het verder uitbouwen van het leveren en installeren van eigen projecten, projecten voor en met onze partners, maar veel aandacht zal uitgaan naar het produceren en ontwikkelen van valbeveiliging producten en deze te leveren aan “selectieve marktpartijen” in binnen- en buitenland. 

Met Hütter Veiligheid kiest u voor een betrouwbare partner voor valbeveiliging en persoonlijke beschermingsartikelen. 

Al 100 jaar een begrip in veiligheid!