CREATE ACCOUNT

Nieuws en artikelen

Hoera, al 111 jaar kwaliteit en veiligheid.

Foto al meer dan 110 jaar kwaliteit en veiligheid Hütter.

Hoera, al 111 jaar kwaliteit en veiligheid.

 

Dit jaar viert Hütter Safety zijn 111-jarig bestaan. Wat ooit begon als een optiekwinkel in Amsterdam. Is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal erkende leverancier van hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)  en fabrikant van valbeveiliging systemen voor het veilig werken op hoogte

In 1909 was de oprichting door Dirk Hütter als opticien een feit en werd het bedrijf verder uitgebouwd tot 4 optiekwinkels in Amsterdam, met kantoor en magazijn aan het Frederiksplein. Na het overlijden van Dirk heeft zijn zoon en vervolgens zijn schoonzoon  de activiteiten voortgezet. Al heel vroeg werden brillen en veiligheid producten uit Amerika geïmporteerd, zoals oordopjes (EP100) en gehoorbeschermers  (Sound Barriers) voor o.a. Defensie, KLM en ENCI. Een aantal van de optiekwinkels werd gaandeweg verkocht om meer aandacht te kunnen geven aan de industriële veiligheidsproducten.

De huidige directeur/eigenaar Paul van Valkenhoef nam na al enkele jaren in dienst te zijn geweest, het bedrijf in 1974 over en de focus kwam geheel op de verkoop en distributie van veiligheidsproducten te liggen. Veiligheidsbrillen op sterkte bleef een belangrijke product groep, alsmede Wilsson maskers voor verfspuiters.

Het merk Kemira  met een uitstekend en uitgebreid assortiment adembescherming, toen nog onbekend in Nederland werd de opvolger van Willson en succesvol  op de markt gebracht in de industrie en boekten we bekendheid  in de industrie en in de wederverkoop.

De focus ligt tot op de dag van vandaag, op de kwaliteit en de kennis van de producten en advies voor het juiste gebruik!

In 1989 verhuisden het kantoor en magazijn vanuit Amsterdam  naar het nieuw aangekochte pand met kantoor en voldoende magazijnruimte aan de Kruisweg in Hoofddorp en konden wij onze klanten beter van dienst zijn.

De activiteiten werden vervolgens uitgebreid met een reeks producten en diensten  voor het werken op hoogte. Het maken van risico-inventarisaties en het leveren en installeren van permanente valbeveiligingssystemen van verschillende merken. In 2007 werd in samenwerking met de TU Delft het “eigen valbeveiliging systeem Scope ” ontwikkeld. Dit lijnsysteem voor valbeveiliging is in uitvoering, design, werking met een gegarandeerde waterdichtheid zeer uniek. Inmiddels heeft dit systeem zich tot op de dag van vandaag volop bewezen en wordt al jaren ook  geëxporteerd naar het buitenland. Hiervoor werd  Hütter Safety International B.V. opgericht.

Hoe ziet de Hütter organisatie er thans uit? Klein maar fijn, is de beste omschrijving en dat maken wij maar al te graag waar! Dat vindt u terug in onze dienstverlening  met producten van diverse  PBM merken, maar ook gespecialiseerde producten voor bijzondere toepassingen. Wij mogen trots zijn op onze lange historie en ervaring.

Wij danken u als klant en onze partners en zijn we voornemens deze lijn ook in de toekomst zo voort te zetten

Introductie Singer PBM assortiment

De catalogus met Singer producten.

Introductie Singer PBM assortiment

 

Naast de bekende merken die Hütter Safety voert, introduceren wij nu het volledige assortiment van Singer Safety.

Waarom?

Vanwege de unieke combinatie van kwaliteit, beschikbaarheid, uitvoering en interessante prijzen.

Het assortiment is zeer compleet, van helmen tot schoenen en alles wat er tussen zit.

  • In het magazijn van 10.000 m2 zijn er altijd 3.5 miljoen producten op voorraad
  • We zijn trots op de kwaliteit en de prijsstelling

 

De goed gedocumenteerde catalogus geeft niet alleen de producten goed weer, maar de relevante normen en certificaten. In de prijslijst vindt u de product nummers en de prijzen.

Vraag de catalogus en de prijslijst aan!

Door onze jarenlange ervaring in PBM, zijn wij u ook graag van dienst met een deskundig ( toepassing) advies.

Doe een (proef)bestelling en overtuig uzelf van de volledigheid van het assortiment, de prijzen, uitvoeringen en de beschikbaarheid.

We begeleiden u graag in de overstap.

 

Het Hütter team is u graag van dienst!

Run op mondkapjes door het Coronavirus (Covid-19)

Run op mondkapjes door het Coronavirus (Covid-19)

 

Door het Coronavirus is er wereldwijd een enorme run op mondkapjes ontstaan.! De zeer krappe beschikbaarheid is inmiddels iedereen wel bekend!

We kennen het veiligheidsmasker als bescherming tegen het inademen van stoffen op het werk. Bij het Coronavirus is het juist omgekeerd. Met het dragen van een masker beschermt u niet uzelf, maar anderen.

Een mondkapje of masker voorkomt of beperkt de verspreiding van het virus in de direct omgeving door niezen of hoesten. Een disposable mondlapje kapje of stofmasker beschermen de drager niet tegen het virus!

Wie zelf niet ziek is heeft eigenlijk niets aan een mondkapje!

Doordat de mondkapjes massaal worden gebruikt is de vraag zo groot, dat er tekorten zijn ontstaan. Dat heeft inmiddels ook invloed op de beschikbaarheid van maskers  voor de ( industriële) gebruikers,  die afhankelijk zijn van filtermaskers om veilig en gezond te werken. Wij begrijpen uw zorgen, indien u als bedrijf hiervan afhankelijk bent.

Hütter Safety heeft een beperkte voorraad disposable maskers beschikbaar. De aanvoer is echter zeer beperkt en verwacht wordt dat deze nog verder terug loopt.

Het is daarom verstandig om op tijd en voor de zekerheid beschikbare (rubber) maskers met filters of filterbussen aan te schaffen.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op , welke oplossing het beste voor u is.

ROOFS Magazine besteedt aandacht aan de Scope dak valbeveiliging

Roofs magazine en handboek

ROOFS 2019-11-09 Hütter Safety richt vizier op Nederlandse markt

Valbeveiliging

Hütter Safety (voorheen Hütter Veiligheid B.V.) uit Hoofddorp is een gerenommeerd leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en valbeveiligingssystemen. Het bedrijf is opgericht in 1909 en ontwikkelde zich in de loop der jaren van optiek-winkelketen naar gespecialiseerd leverancier van PBM’s en vervolgens naar de huidige rol van leverancier en fabrikant van valbeschermingsproducten.

Het bedrijf biedt een breed assortiment veiligheidsartikelen en keuringen voor verschillende branches. Denk daarbij aan bijvoorbeeld producten voor adem-, hoofd-, hand- en voet­bescherming en de keuring van PBM’s en valbeveiligingssystemen. Ook biedt men een ­assortiment valbeveiligingsproducten, geconcen­treerd rond het veilig werken op hoogte. Het bedrijf is dan ook ervaren in het leveren, adviseren, ontwikkelen en installeren van valbeveiliging.

In 2007 introduceerde men het in eigen huis, deels samen met TU Delft, ontwikkelde Scope systeem.

Het systeem is zowel te gebruiken als enkel anker­punt als in een lijnsysteem. Het Scope anker wordt bevestigd op een RVS grondplaat die mechanisch aan de ondergrond is bevestigd. De basisplaat wordt na installatie geheel overlaagd met dakbedekking en is dus waterdicht.

Bijzonder is het ingebouwde dempingssysteem en de conische vormgeving. Hierdoor worden de krachten die vrijkomen bij een val voor het overgrote deel afgedragen op de ankerpaal zelf. Het Scope anker is bevestigd op een grondplaat, die eveneens een groot deel van de krachten opneemt. Op deze manier is het anker minder afhankelijk van een sterke onderconstructie. Bovendien wordt door de conische vormgeving voorkomen dat in een lijnsysteem door de voorspanning van het systeem de eind- en hoekpunten doorbuigen.

Het Scope systeem kan op alle typen daken en met alle typen dakbedekking worden toegepast. Daartoe wordt per dakbedekking een andere primer gebruikt, zodat de hechting optimaal is. Standaard worden de ankers in de rode waarschuwingskleur geleverd, maar ze kunnen in kleur worden aangepast aan de situatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij toepassing op een groendak het anker in een groene kleur te bestellen.

Internationaal

Het systeem is getest volgens de Europese norm EN 795 en wordt dan ook internationaal op de markt gebracht. Inmiddels verkoopt het bedrijf de systemen in Latijns-Amerika en Scandinavië. In diverse landen heeft men inmiddels heel wat tijd geïnvesteerd om de introductie en distributie op een goede manier te laten verlopen. Voor de buitenlandse activiteiten en vestiging zijn de poppetjes neergezet en verloopt het volgens directeur Paul van Valkenhoef zeer voorspoedig. Het vizier wordt dan ook weer meer op de Nederlandse markt gericht.

Men manifesteert zich momenteel op de markt via partnerships “We doen graag zaken op basis van een goede en langdurige relatie en daar past onze marktbenadering goed bij,” aldus Van Valkenhoef. “Daarmee weten we ook dat onze producten op een goede manier worden aangebracht en gebruikt. Het team in Hoofddorp is verder uitgebreid voor ondersteuning en de contacten met de markt zijn geïntensiveerd.”

 

Artikel uit ROOFS Magazine november 2019.

Bekijk de originele digitale versie:

https://www.roofs.nl/editie/roofs-2019-11-90-hütter-safety-richt-vizier-op-nederlandse-markt

 

 

Ga direct naar Item:

----------------------------------------

 

• Hoera, al 111 jaar kwaliteit en veiligheid

 

• Introductie Singer PBM assortiment

 

• Run op mondkapjes door Coronavirus (Covid-19)

 

• ROOFS MAGAZINE besteedt aandacht aan de Scope dak valbeveiliging
TOP